блефаропластика – естетична хирургия на клепачите

  1. Anasayfa
  2. Estetik
  3. блефаропластика - естетична хирургия на клепачите
блефаропластика – естетична хирургия на клепачите

блефаропластика – естетична хирургия на клепачите

blefaroplasti-1 blefaroplasti-2 blefaroplasti-3 blefaroplasti-4 blefaroplasti-5 blefaroplasti-6 blefaroplasti-7 blefaroplasti-8 blefaroplasti-9 blefaroplasti-10 blefaroplasti-11 blefaroplasti-12 blefaroplasti-13 blefaroplasti-14 blefaroplasti-15 blefaroplasti-16 blefaroplasti-17 blefaroplasti-18 blefaroplasti-19 blefaroplasti-20 blefaroplasti-21 blefaroplasti-22 blefaroplasti-23 blefaroplasti-24 blefaroplasti-25 blefaroplasti-26 blefaroplasti-27

*Нашата снимка някои пациенти

Блефаропластика или корекцията на горен и долен клепач е операция за премахване на отпусната кожа или мускулна тъкан, както и мастна тъкан, заради които очите изглеждат състарени, подпухнали и уморени. През последните години в световен мащаб има съвсем нова, революционна тенденция по отношение на метода, по който се извършва корекцията на горен и долен клепач, която прилагаме и ние, в „Галатея”.

Най-общо казано, при традиционната и най-често практикувана блефаропластика се премахва мастна тъкан. Тази мастна тъкан се преразпределя в околоочното пространство при долна блефаропластика.

Има три типа изменения на горния и долния клепач и според характера на конкретния проблем, по време на консултацията хирургът трябва да разясни естеството на индивидуалните процеси, които се случват във вашето околоочно пространство и ако няма противопоказания, които са от друго естество (остри и хронични заболявания на очите, конюнктивите и други) да бъде избран най-подходящия метод за корекция.

Горна блефаропластика

Корекцията на горните клепачи – горна блефаропластика, е процедура, при която се премахва излишната кожа на горния клепач. Образуването и понякога е свързано с процесите на остаряването и увисване на кожата, но е възможно проблемът да е наследствен.

В тези случаи, пластика на клепачи може да бъде направена и в по-ранна възраст, когато кожата не е започнала да губи еластичността си. В някои случаи е възможно тази излишна кожа да пречи на зрението при по-възрастни хора.

Затова освен естетичен ефект, премахването и често пъти влияе положително и на подобряване на зрението. Възможно е да бъде направена и пластика на мускула на горния клепач, за да се избегне рецидив след операцията на клепачите.

Операцията се състои основно в премахване на излишната кожа, а в зависимост от проблема тя може да включва премахване на части от мускула и мастните херниации. След операцията обикновено има слаб оток, който се резорбира за няколко дни.

Долна блефаропластика

Корекцията на долните клепачи – долна блефаропластика е процедура, чиято основна цел е премахване на торбичките под очите и цялостно освежаване на зоната около очите. При корекцията на долен клепач опитността на хирурга е от голямо значение, за да не се получи увисване на долния клепач и така да бъде променена формата на окото.

При долната блефаропластика оперативният разрез се прави непосредствено под мигления ръб и белегът остава невидим. Повдига се кожа и мускул и се стига до мастните херниации, които в случая не се премахват, а се разстилат пред ръба на очницата.

Преди операцията трябва да бъде преценена добре еластичността на кожата, за да се прецизира най-добрия метод за корекция. Ако човек има наследствени торбички под очите, е препоръчително долната блефаропластика да бъде направена в по-ранна възраст, защото еластичността на кожата е по-голяма.

Можете и сами да прецените какво е нивото на еластичност на кожата особено на долния клепач.

Ако подръпнете с пръст кожата под окото, тя трябва веднага след това да възвърне нормалното си състояние. Ако се възвърне по-бавно, еластичният й тонус е значително снижен.

Важно условие за ефекта на операцията е пациентът да няма нереалистични очаквания и да бъде наясно, че при блефаропластика не се предполага напълно премахване на бръчките тип пачи крак и повдигане на веждите.

Това са съвсем отделни процедури, чието комбиниране може да бъде обсъдено по време на консултацията.

 

Блефаропластика - (гр.blefaron - клепач) операция за отстраняване на излишните меки тъкани на горните и долните клепачи, която за първи път е спомената през X век н.е. от известния мюсюлмански учен Авицена в труда му "Книгата на Изцеляване" където той е писал за подобряване на зрението след премахване на излишно отслабналата кожа на горната част на клепачите. В Европа блефаропластиката се използва активно от XIX век. Различните видове блефаропластика позволяват да се решават различни видове проблеми:

отстраняване на излишната кожа на клепачите и мастната тъкан под тях;
ако е необходимо, да се извърши пластиката на мускулите в периорбиталната област;
премахване на следи от възрастта;
промяна на формата на очите;
премахване на различни вродени дефекти на клепачите;
Както и всяка друга операция, блефаропластиката има няколко противопоказания:

диабет, нарушено съсирване на кръвта, високо кръвно налягане, сухота в очите, рак и инфекциозни заболявания.

Блефаропластиката няма да премахне "синини" под очите, малки бръчки. В допълнение, причината за появата на синини под очите може да не е остаряването на кожата, а различни заболявания на вътрешните органи (щитовидната жлеза, бъбреците, сърдечно-съдовата система). Преди операцията трябва да обсъдите всички нюанси на здравето си с вашия хирург.

Как се провежда операцията?

Кожата на клепачите губи своята еластичност, мазнини, които са се натрупали, започват да набъбва - така се формират торбички под очите. Лекарят отрязва горните клепачи в естествена гънка (по-късно белегът няма да се вижда) и изрязва излишната кожа и мастни бучки под долния клепач.

Съществуват няколко вида блефаропластика:

Пластиката на долните клепачи е насочена към премахване на "торбички" под очите (подкожни хернии) и дълбоки гънки на клепачите. Разрезите са на ръба на клепача, чрез които се отстраняват излишните мазнинни бучки, след това се отстранява излишната кожа.
Пластиката на горната част на клепачите е за премахване на увисналата кожа около очите, която е загубила еластичността си. Разрезът се прави в естествената гънка на кожата така, че след операцията той да е напълно невидим. Често пъти увисването на кожата около очите е свързано с изместването на тъканите на челото, така че пластиката на горните клепачи често пъти се комбинира с ендоскопичен лифтинг на челото. Това позволява да се вдигне линията на веждите, да се намали напрежението на очите и като резултат: да се спаси зрението.
Трансконюнктивалната блефаропластична техника - е насочена към премахването само на торбички под очите. Ако кожата ви все още пази еластичността си, методът е за вас. Конюнктивата - лигавицата на вътрешната обвивка на око - през нея ще премине разреза и хирургът ще премахне мазнинни бучки, и разрезът няма да се вижда още на следващия ден, няма дори да имате шевове!
Кръгова блефаропластика (едномоментна пластика на горните и долните клепачи)
1-2 дни след операцията ще бъдете изписани, но в следоперативния период трябва да сте изключително внимателни, не пренатоварвайте очите и спазвайте предписанията на лекаря! Погледът ви ще стане по-открит, по-млад, вие ще сияете от щастието на промяната!
Author Avatar

About Author

1976 Estel doğumluyum. 1994 yılında orta öğretimimi Kadıköy Anadolu Lisesi’ nde,Tıp eğitimimi 2002 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nde tamamladım. 2002 yılında Tıpta Uzmanlık(TUS) sınavını Türkiye derecesi ile kazanıp ,İstanbul Beyoğlu Göz Araştırma Hastanesi’ nde Prof.Dr.Ömer Faruk YILMAZ ve Prof.Dr.Ziya Kapran’ın asistanı olarak ihtisasımı tamamladım.2008 yılında uzman doktor oldum, aynı yıl Kızıltepe Devlet Hastanesinde mecburi hizmeti yaptım. çeşitli özel hastanelerde uzman doktor ve başhekim pozisyonlarında çalıştım.Halen okuloplasti,şaşılık, refraktif cerrahi , ön segment (katarakt-keratoplasti) alanlarında cerrahi önplanda çalışmaları sürdürüyorum. 1998 yılında Türkiyenin ilk ücretsiz sağlık hizmeti sunan vede ilk sağlık sitesi olan hastarehberi.com u kurdum . 2002 senesinde sağlık turizmi alanında Türkiyede ilk defa grup halinde excimer lazerle göz ameliyatları için avrupadan hastaların getirilmesini ülkemize kazandırdım . Dünyada ilk defa uygulanan acufocus yöntemiyle yakın görme ameliyatlarının ve göz içine implantla yerleştirilen göz tansiyonu implantlarını ülkemize kazandırdım ve dünyada ilk defa Amerikalılarla birlikte uygulanmasını sağladım. Yuzbinlerce sağlık sorusunu karşılıksız cevaplandırdım.İngilizce ve Almanca yabancı dillerim vardır.Evliyim.

Add Comments