КАК ДА СВЪРЗАНА С ВЪЗРАСТТА ДЕГЕНЕРАЦИЯ НА МАКУЛАТА Е БОЛЕСТ?

КАК ДА СВЪРЗАНА С ВЪЗРАСТТА ДЕГЕНЕРАЦИЯ НА МАКУЛАТА Е БОЛЕСТ?

КАК ДА СВЪРЗАНА С ВЪЗРАСТТА ДЕГЕНЕРАЦИЯ НА МАКУЛАТА Е БОЛЕСТ?жълто петно ​​заболяванежълто петно ​​заболяване2жълто петно ​​заболяване


Свързана с възрастта дегенерация на макулата води до промяна в центъра на зрението е заболяване, което се отрази на визуалния център. суха в 90% от пациентите в 10% от мокра макулна дегенерация настъпва. Честотата на заболяването се увеличава с възрастта, поради свързана с възрастта макулна дегенерация се нарича. 2% под 65-годишна възраст, 10% между 65-75 годишна възраст, се вижда от 30% над 75 години.

  1. 1

  2. 2

  3. 3
КАКВИ ВИДОВЕ СУХА ВЪЗРАСТОВА МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ?
В по-голямата част от пациентите с възрастта макулна дегенерация са лезии сух тип. Под макулна дегенерация започва с макулна друзи натрупване под ретината, която е богата на протеини, отколкото мазнини. С напредването на болестта макулата изтънява и започва да се провали, че работи правилно.загуба на зрението обикновено прогресира бавно. Въпреки това, някои суха макулна дегенерация се трансформира в една бързо развиваща се мокра макулна дегенерация. Поради тази причина, пациенти със суха дегенерация на макулата, трябва да проверяват внимателно, за да видите център. Сух тип дегенерация на макулата с антиоксидантни лекарства за намаляване или загуба на зрението при пациенти, дадени витамин.
Жълто петно ​​върху заболяваниятаФигура 1: възрастова макулна Deenerasyon в началото на смазване под ретината.


Трябва да се провери, ако започнете или суха, свързана с възрастта дегенерация на макулата е диагностициран с близо всяко око се носят очилата седмица с Amsler хартия отделно. Рано дегенерация на макулата може да стане постепенно по-бързо, така че по този начин.Жълто петно ​​върху заболяваниятаФигура 2: Суха макулна дегенерация смазване под ретината и след сушене се случи.


Amsler хартия е на квадрат хартия.• Затваряне на едното око
• Сложете си очила, близо Versa
• Виж черната точка в средата на площада и центъра
• Това е гладка всички краища на площада, проверете дали размиването и потъмняване
• Повторете тази процедура за другото окотест хартия AmslerФигура 3: тест Amsler хартия: макулна дегенерация прогресира Ams на хартия не може да види правилно в лявата на пациента.WET ИЛИ ЕКСУДАТИВНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ НА МАКУЛАТА (ЖЪЛТО ПЕТНО ​​НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА) КАКВО Е ТОВА?
10% от пациентите с влажна макулна дегенерация загуба на централното зрение, въпреки че се случва много по-бързо, отколкото суха наблюдава жълто петно ​​заболяване.Заболявания на хороидална слой под макулата започва с образуването на нови кръвоносни съдове. Това обикновено не е необходимо за работата на течност и кървене на ретината. и патологични кръвоносните съдове на ретината от долния слой предпазва ретината, когато се работи правилно поради изтичане. сух тип централното зрение поради задръжка на течности и кървене под ретината започне да по-бързо влошаване в сравнение с дегенерация на макулата.

прогресия на заболяването нова формация кораб се е увеличил, и още повече централната зрението се влошава. При настъпване на окото на пациент неоваскуларизация в другото око на пациента също е вероятно образуването на нови кръвоносни съдове. Ранното лечение на неоваскуларизация е важно в това отношение. Ако заболяването е хванат рано да се види как той е толкова добре поддържана. Причината за жълто петно ​​болестта може да се диагностицира рано от вас и вашия очен лекар е много важно.
Кръвоизлив в ретината отдолуФигура 4: Мокро кървене при ретината на дегенерация на макулата.СЪОБРАЖЕНИЯ ЗАБОЛЯВАНЕ КАКВО?


кръвоносни съдове под ретината С напредването на болестта бързо се увеличава и разширява засегнатата област. Централна визия се губи постепенно. Как заболяването се лекува рано, за да видите, че тя запазва.Ето защо ранно откриване и лечение на болестта е изключително важно.

Съображения на Суха макулна дегенерация• Remote и замъглено зрение близо
• Повече светлина трябва да се види по-добре
• бледи цветове видян
• разстройство виждал минаваща през слабата светлина от ярките светлини
• трудности при признаването на лица
• тъмно като в рог и замъглено зрение в Център

Възраст-макулна дегенерация Съображения1. изкривено виждане Правите линии
2. Център за загубата на зрение
3. невидими черни или бели области на Централна
4. разлики размер между двете очи
5. е по-малко ярки цветовеМокри макулна дегенерация прогресира бързо и симптоми на злоупотреба минава точно.КОЙ Е ИЗЛОЖЕН НА РИСК ЗА ЖЪЛТО ПЕТНО ​​БОЛЕСТ?
оксидативен стресНашето тяло работи в богата на кислород среда за живот. Безплатни малки кислородни молекули се натрупват в телата ни с течение на времето. Това име е дадено на свободните радикали кислородни молекули. Това ще доведе до увреждане на клетките ни, и това явление се нарича реактивни кислородни молекули, известни като оксидативен стрес. Свързана с възрастта макулна дегенерация е основна причина за оксидативен стрес.повече генетични промени, наблюдавани в бялата раса okidatif увеличава ефекта на стреса.
Семейства с дегенерация на макулатаДегенерацията на макулата е разумно в някои семейства с наследствена дегенерация може да се види по-често.
имунната системамакулна дегенерация чрез взаимодействие на имунната система може да е по-вероятно да се случи.
Пушенето, високо кръвно налягане, висок холестеролПушачите макулна дегенерация вероятно да възникнат се увеличава най-малко 5 пъти. Високо кръвно налягане и висок холестерол увеличава шансовете за макулна дегенерация.МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ КАК СЕ ПОСТАВЯ ДИАГНОЗАТА?
Офталмолог преди общ преглед на очите и да се определи нивото на близко и далечно виждане. След това увеличете вашите капки бебешки очите и очите прави пишете на гърба на изпита.Ако той би искал да погледнете тестовете на жълто петно ​​болестни откриване. Първо, да вземе очите си от фотографии. След това погледнете на гърба на томография (оптична кохерентна томография) и издърпване на флуоресцентна ангиография търси необичайни кръвоносни съдове под ретината.

Fluorescein боя се инжектира в ангиография на ръката флуоресцеин. Paint излиза в 10 секунди. Преглед боя преминава през фотографии, направени 5-10 минути. зад ретината с фотографии провери дали образуването на анормални кръвоносни съдове (фигура 5).
Fundus флуоресцентна ангиография наФигура 5: свързана с възрастта дегенерация на макулата Fundus флуоресцентна ангиография на


Оптична кохерентна томография (ОСТ октомври) е направен от инжектиране на боя. Eye причинени от патологични кръвоносни съдове на гърба на 5-микрона секции, за да се определи дали или не на течности течове.октомвриФигура 6: субретинна натрупване на течност в мокра макулна дегенерация (ОСТ)


opr.dr.mustaf Мете

Роден съм през 1976 г. в Естели. Кадъкьой Анадолската гимназия през 1994 г. средното ми образование "в моя медицинско училище през 2002 г., Улудаг университет по медицина" е приет с. През 2002 г., на медицински специалности (ТУ) изпит, за да печелят с Турция степен, Истанбул Бейоглу Eye Research Hospital "във Prof.Dr.Ömer Фарук Йълмаз и Prof.Dr.Ziya Kapraun моята специализация като assistant've лекар, който специализира в tamamladım.2008 същата година Kiziltepe аз правя задължителна служба в държавни болници. различни частни болници и специализирани позиции çalıştım.hal главният oculoplasty, страбизъм, рефрактивна хирургия, преден сегмент (катаракта-кератопластика) операцията, аз продължавам да работя в областта на преден план. Предлагането на Турция първото безплатно здравеопазване през 1998 г., а първият здравен сайт основах hastarehberi.co ф.
В областта на здравния туризъм през 2002 г. като група за първи път в Турция за ексимерен лазер операция на очите съм направил за страната ни, за да донесе пациенти от Европа. Acufocus работи с близко виждане на метода се прилага за първи път в света и поставен имплант вътреочното налягане в окото, и аз го донесе на страната ни, за да се гарантира изпълнението на импланта с американците за първи път в света.

Стотици хиляди неплатени здравни въпроси и немски My cevaplandırdım.ingiliz I vardır.evliy чужд език.
Author Avatar

About Author

1976 Estel doğumluyum. 1994 yılında orta öğretimimi Kadıköy Anadolu Lisesi’ nde,Tıp eğitimimi 2002 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nde tamamladım. 2002 yılında Tıpta Uzmanlık(TUS) sınavını Türkiye derecesi ile kazanıp ,İstanbul Beyoğlu Göz Araştırma Hastanesi’ nde Prof.Dr.Ömer Faruk YILMAZ ve Prof.Dr.Ziya Kapran’ın asistanı olarak ihtisasımı tamamladım.2008 yılında uzman doktor oldum, aynı yıl Kızıltepe Devlet Hastanesinde mecburi hizmeti yaptım. çeşitli özel hastanelerde uzman doktor ve başhekim pozisyonlarında çalıştım.Halen okuloplasti,şaşılık, refraktif cerrahi , ön segment (katarakt-keratoplasti) alanlarında cerrahi önplanda çalışmaları sürdürüyorum. 1998 yılında Türkiyenin ilk ücretsiz sağlık hizmeti sunan vede ilk sağlık sitesi olan hastarehberi.com u kurdum . 2002 senesinde sağlık turizmi alanında Türkiyede ilk defa grup halinde excimer lazerle göz ameliyatları için avrupadan hastaların getirilmesini ülkemize kazandırdım . Dünyada ilk defa uygulanan acufocus yöntemiyle yakın görme ameliyatlarının ve göz içine implantla yerleştirilen göz tansiyonu implantlarını ülkemize kazandırdım ve dünyada ilk defa Amerikalılarla birlikte uygulanmasını sağladım. Yuzbinlerce sağlık sorusunu karşılıksız cevaplandırdım.İngilizce ve Almanca yabancı dillerim vardır.Evliyim.

Yorum Ekle