ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА

ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА

ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА


ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА


ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА

Ретината за разделяне на "отлепване" се нарича. Когато тя напуска ретината е напълно загубил зрението.ИМА МНОГО ВИДОВЕ ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА?
Отлепване на ретината, възниква в резултат на разкъсване или издърпване на ретината. Отделени от тъкан под ретината и не е в състояние да функционира. Рядко се спазва ретината поради изтичане на течност или отделени от кръв тъкан.РЕТИНАТА СЪЛЗИТЕ ПРИЗНАЦИ NEW КАКВО?
50% от пациентите ще видите проблясъци от светлина. Това се описва като проблясъци от светлина или светкавица светкавица. Черен летящи червени петна, последвани. черна завеса разделя започва от ретината (Скотом) се провежда постепенно обхваща всички попадат болен и се превърне в център на окото не може да види нищо.РЕТИНАТА СЪЛЗИ NEW КАК СЕ СРЕЩАТ?
Има две условия за възникване на отлепване на ретината:

1) на задния отлепване на стъкловидното тяло

2) е необходимо за образуването на разкъсване на ретината.ВЪНШНИЯТ ОТЛЕПВАНЕ НА СТЪКЛОВИДНОТО ТЯЛО И РАЗКЪСВАНЕ НА РЕТИНАТА КАК СЕ СРЕЩАТ?


Стъкловидното обем от около 4 мл, а теглото на желе, които са около 4 грама и при отчитане на обема от 75%. стъкловидното 98% вода и останалата част се състои от съединителна тъкан. това не може да се компресира в стъкловидното тяло, много вискоеластична структура, му даде добра функция формиращ и шок абсорбиране. Стъкловидното тяло, цялата структура лежи в близост до него. в някои райони между стъкловидното тяло и ретината са разхлабени yapışıkılık прекалено стегнат в някои области.разкъсване на ретината се изисква преди образуването на отлепване на ретината.The стъкловидното гела с стареене и да се счупи и да се втечни стъкловидното течността на стъкловидното гела в резултат на преминаване на заден план по време на задните отлепване на стъкловидното тяло (PVD) се случва. AVD разкъсване на ретината се среща в по-голямата част от пациентите не се случи. Въпреки това, някои пациенти могат да yırıtıl слаб ретината поради стегнат цена yapısışklık. AVD резултат на отлепване на ретината, разкъсване на ретината и е вероятно да се появи в около 1% непокътнати ретината. Висока миопия, фамилна анамнеза за отлепване на ретината при тези пациенти, които са имали операция на очите и този процент нараства. Течността влиза през настъпва разкъсване на ретината Отлепване на ретината.РАННА ИНТЕРВЕНЦИЯ С ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО?
Най-малко 50% от задната отлепване на стъкловидното тяло, разкъсване на ретината и проблясъци от светлина по време на формирането на пациента, който örğmcek внезапни оплаквания като мухи или лети. Появиха Тези оплаквания при разглеждането на очното дъно е необходимо. лазерно лечение на на разкъсването на ретината може да се случи, което ще се проведе в Xiamen предотвратяване на ретината развитие чета. Въпреки че лазерно лечение, някои пациенти развиват отлепване на ретината.СИМПТОМИТЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗВИЯТ БЕЗ НИКАКВА ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА?
без никакви симптоми при 40% от пациентите със загуба на зрението поле възниква зависи чета.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ОХЛУЗВАНИЯ НА РЕТИНАТА Е ТАМ?
Всяка сълза няма да доведе до отлепване на ретината, отлепване на ретината може да доведе до някои по-често. Някои общи сълзите на ретината могат да бъдат класифицирани както следва.

1 подковообразни клапа или ретинални сълзи: в присъствието на витреоретинална адхезия свиване в резултат на цялата дебелина на ретината разкъсването-образна или V образуван. Според други ретинални дефекти, по-голяма част от преднината отлепване на ретината.

2. Свободно покритие (operkuluml на) ретината, разкъсване на ретината на отвори в пода са пълни, обикновено кръгли и се намират най-близо до сам.

3. атрофични кръгли отвори, AMSA осигурява на стъкловидното тяло са безопасни. Рядко може да предизвика стъкловидното тяло се кондензира срещу отлепване на ретината.

4. Dezenseriyo на (ретината диализа) се отделя от сензорна ретината пигмент епител заобикаля около ретината. Младеж, по-специално може да доведе до отлепване на ретината и често с по-нисък външен квадрант на травмата.

  1. 1

  2. 2

  3. 3
РЕТИНАТА TEARS Е РИСКОВАНО NEW ЗА КОГО?
При някои пациенти, отлепване на ретината е по-често. След като имаше операция на катаракта (причиняване на втечняване на стъкловидното тяло и avd'y), прилагане YAG лазер капсулотомия (свиване и причинява възпаление), късогледство и другото око е отлепване на ретината (10-20% от RD и двустранен), фамилна анамнеза, възраст, травма, пролетта и лятото на пациента, спадът на серумните нива на кортизола, митотичен (капка разпадането на очната ябълка) са известни рискови фактори като използване.ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА КАК?


Първият гол на слъзната течност от оперативното лечение е да се спре чрез да блокира сълзите. Помпена направено от епитела на пигмент позволява ретината възстановено. Това може да стане по много начини.Пневматичен ретинопексия (с помощта на газ)

Този газ балон се инжектира в операцията на окото запушва ретината отвори в областта. Съгласно пигментни клетки на ретината, капан течност под ретината са предназначени да абсорбира няколко дни. Разкъсано от позицията на пациента се изисква да остане постоянно в продължение на няколко дни. с разкъсани ръбове е от съществено значение да се гарантира, адхезия между ретината шест. Това адхезия не се случи, ако по-голяма гъвкавост и разкъсване на ретината е напълно затворен. лазерно лечение или замразяване за осигуряване на адхезия между ретината и ретината шест (Cryopexy) се използва. реакция в скъсани ръбове трябва да бъде предоставена преди газът изчезва. Тази реакция не се случи, или ако нов разкъсване настъпва повтаря четата. Това е нова и подходящи техники, прилагани в сълзи. Четата на болестта в старата пневматичен ретинопексия приложимо.

Склерата изкълчване:

разкъсана място в склерата изкълчване операция се определя, като погледнете през очите и кръпка по темата на сълзата. Тази кръпка е лента, изработена от силикон. Понякога средата на окото, за да се предотврати възможно изтръгнат чрез периферна лента. В подходящи случаи шансовете за успех са много високи. Тази техника се предпочита вместо сложни случаи витректомия хирургия.

склерата изкълчване - професор Д-р Зия Kapran

На снимката: разкъсване на ретината към външния направи склерата изкривяване

витректомия:

Близък план, когато се лекуват с склерата изкълчване или пневматично ретинопексия mAktAydIlAr напълно загубени пациентите си със зрението edilemi. В предната част на ретината и отлепване на ретината възрасти зад зарове няма да се откажа от стария отново вместо урея и ретината.Отлепване на ретината възрасти, тази нова ситуация, пролиферативна витреоретинопатия (PVR) се наричат. В този случай тя направи витректомия хирургия. Стъкловидното тяло е напълно изчистена. Този процес се нарича витректомия. Всички зарове пред и зад ретината на окото изчиства чрез въвеждане на малки уреди. използват инструменти дебелина 0,5-1 мм. След ретината либерализация бъдат обвързани вместо ретината с тежки течности. вътреочно лазерна фотокоагулация е осигурен с ръб за откъсване след постигане на образуването на ретината фотокоагулация на адхезия. В края на операция на очите е извадено от тежки течности и газове, останали окото или очите кухина е изпълнена с силиконово масло за дълго време.Дългосрочните лихвени газове напускат кухина око в рамките на 1-2 месеца. Силиконово масло остава в дългосрочен облекчение на очите, но не оставя окото в себе силиконовият масло. състояние на окото, ако е необходимо, да вземе обратно силиконовото масло, че е необходимо да се извърши втора операция на няколко месеца по-късно. Някои тежка отлепване на ретината в силиконово масло не може да бъде, защото на очен окото на опасността от изчезване.

Витректомия хирургия - д- Д-р Зия Kapran

На снимката: Схематично представяне на витректомия хирургияОТЛЕПВАНЕ НА ОТНОВО Е ТОВА?
Да отлепване на ретината е заболяване, което може да се повтори.Мембраните се почистват в окото след операция понякога се случва отново нови сълзи или отлепване на ретината се случва отново и че пристъпите се случват. Повтарящите се отряди на ретината след витректомия операция обикновено се извършва отново. Новообразуваната мембраната се почиства и нови дупки са лекувани отново. Този процес понякога се повтаря няколко пъти. За съжаление, някои пациенти ще се експлоатират няколко пъти.

Author Avatar

About Author

1976 Estel doğumluyum. 1994 yılında orta öğretimimi Kadıköy Anadolu Lisesi’ nde,Tıp eğitimimi 2002 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nde tamamladım. 2002 yılında Tıpta Uzmanlık(TUS) sınavını Türkiye derecesi ile kazanıp ,İstanbul Beyoğlu Göz Araştırma Hastanesi’ nde Prof.Dr.Ömer Faruk YILMAZ ve Prof.Dr.Ziya Kapran’ın asistanı olarak ihtisasımı tamamladım.2008 yılında uzman doktor oldum, aynı yıl Kızıltepe Devlet Hastanesinde mecburi hizmeti yaptım. çeşitli özel hastanelerde uzman doktor ve başhekim pozisyonlarında çalıştım.Halen okuloplasti,şaşılık, refraktif cerrahi , ön segment (katarakt-keratoplasti) alanlarında cerrahi önplanda çalışmaları sürdürüyorum. 1998 yılında Türkiyenin ilk ücretsiz sağlık hizmeti sunan vede ilk sağlık sitesi olan hastarehberi.com u kurdum . 2002 senesinde sağlık turizmi alanında Türkiyede ilk defa grup halinde excimer lazerle göz ameliyatları için avrupadan hastaların getirilmesini ülkemize kazandırdım . Dünyada ilk defa uygulanan acufocus yöntemiyle yakın görme ameliyatlarının ve göz içine implantla yerleştirilen göz tansiyonu implantlarını ülkemize kazandırdım ve dünyada ilk defa Amerikalılarla birlikte uygulanmasını sağladım. Yuzbinlerce sağlık sorusunu karşılıksız cevaplandırdım.İngilizce ve Almanca yabancı dillerim vardır.Evliyim.

Yorum Ekle